Logo of Team Belgium

In 2024 keren de Jeugd Olympische Winterspelen (JOWS) terug naar het gastland van de 'grote' Winterspelen van 2018: Zuid-Korea. De infrastructuur van PyeongChang 2018 zal volop worden ingezet om een nieuwe generatie topatleten te laten proeven van de olympische sfeer.

De Jeugd Olympische Winterspelen vinden plaats van vrijdag 19 januari tot donderdag 1 februari 2024.

Accreditatie aanvragen 

Journalisten en/of fotografen die geïnteresseerd zijn in het verslaan van de Winter JOS Gangwon 2024 moeten hun accreditatieaanvraag indienen op de Media Registration Portal: https://media.gangwon2024.org/

De aanvraagperiode loopt van 1 augustus tot 10 oktober 2023, tot 23:59 KST. 

De registratie staat open voor houders van mediarechten en niet-mediarechten, geschreven pers en fotografen, evenals schrijvers en fotografen die werken voor publicaties en/of websites van Nationale Olympische Comités en Internationale Federaties. 

Inreisvisum 

Aangezien de Youth Olympic Accreditation Cards (YOAC's) voor de Winter JOS Gangwon 2024 niet als visum dienen en niet voorafgaand aan de JOS worden verstuurd, is het de verantwoordelijkheid van alle media om de documenten die nodig zijn voor toegang tot de Republiek Korea te bekomen. 

Accommodatie

Gangwon 2024 heeft een aantal hotels voor de media voorgeselecteerd. Deze hotels bevinden zich in de clusters Gangneung, PyeongChang, Jeongseon en Hoengseong, allemaal gaststeden van de Winter JOS. De mediahotels liggen in de buurt van de Jeugd Olympische Dorpen en de wedstrijdlocaties. De Common Shuttle Service (CSS) wordt bij alle officiële accommodaties aangeboden.  

Vervoer 

Geaccrediteerde media kunnen gebruik maken van de vervoersdiensten van Gangwon 2024. 

De Common Shuttle Service (CSS) van Gangwon 2024 is een gedeelde busdienst die alle wedstrijdlocaties met elkaar verbindt, inclusief de mediahotels en het Main Media Centre (MMC). 

Mediavoorzieningen en –diensten 

Op alle wedstrijdlocaties zijn mediavoorzieningen en -diensten aanwezig. 

Alle informatie over pers en persaccreditatie voor Gangwon 2024 vind je hier.