Logo of Team Belgium

Ook al blijven de Olympische Spelen voor een groot aantal sporters de ultieme afspraak van hun carrière, het talent en de vastberadenheid volstaan niet om een mooi verhaal te schrijven. Het is daarom dat de “Administration générale du Sport” (Adeps) sinds meerdere jaren de federaties, de huidige topsporters en de topsporters in wording ten volle ondersteunt door hen financiële en structurele steun te bieden. Dankzij deze steun kunnen de Franstalige atleten genieten van een kwalitatieve sportieve omkadering en deelnemen aan voorbereidende stages of competities van hoog niveau in België of in het buitenland.

Adeps ondersteunt topsport ook door middel van de financiering van een interuniversitair netwerk voor hulp bij sportieve prestaties (CAPS), maar eveneens door het verlenen van arbeidscontracten aan meerdere top- of beloftevolle sporters die aangesloten zijn bij een Franstalige federatie.

Door arbeidscontracten, begeleiding op het vlak van topsport en dubbele carrière, en een belangrijke financiële steun aan de sportfederaties ten voordele van hun sporters, biedt Adeps een reële steun aan de topsporters. Ten slotte financiert Adeps ook grotendeels de deelname van de Franstalige sporters aan de Olympische Spelen.

Meer informatie: www.adeps.be