Logo of Team Belgium

Met zijn vele omringende bergen heeft Rio vele prachtige uitzichtpunten. U mag zeker de Pão de Açúcar en Cristo Redentor niet missen, maar de Vista Chinesa bij het Tijuca-bos krijgt van ons ook 4 sterren. Rio de Janeiro is daarbij ook een bruisende wereldstad waar heel wat te bezichtigen en te doen valt. Wij gingen op zoek naar 10x het Rio van de Brazilianen.

Hanggliden boven Copacabana-beach

Zin om geruisloos door de lucht te zweven, met een prachtig uitzicht over Rio, de zee en het strand. Dat kan boven Copacabana-beach. São Conrado’s Pedra da Gávea is waar je letterlijk kunt leren vliegen. In de hanggliding school, kun je een professional inhuren die je meeneemt op een vlucht boven de stad – waarschijnlijk het spannendste wat je kunt doen in Rio.
Just run & jump! Een tip: informeer vooraf naar de weersvoorspelling.

Met de kabelbaan naar de Pão de Açúcar

De bekendste berg van Rio is de Pão de Açúcar. Twee kabelbanen brengen je naar de top. Naarmate je hogerop komt wordt het uitzicht steeds spectaculairder.

Bezoek de trappen van Seleron

De Selaron’s Steps die de wijk Lapa met Santa Teresa verbinden, hebben een heel bijzonder verhaal. Ze zijn de creatie van Jorge Selaron en zijn gemaakt uit tegeltjes vanuit de hele wereld. De kunstenaar begon de trappen in 1990 te transformeren in kunstwerken. Hij gebruikte keramiek, verf, glas en andere materialen en creëerde een uniek en kleurrijk visueel effect.

Rondslenteren in wijk Santa Teresa

De wijk Santa Teresa is dé place to be voor Braziliaanse kunstenaars. Slenter in deze Bohemiens wijk langs de vele kunstgaleries, ateliers, de bekende Braziliaanse streetart en kleuren, bars en restaurants met een levendige alternatieve levensstijl. Het oude plein Largo do Guimaraes in de wijk is een leuke plek om ’s avonds te eten en van Braziliaanse muziek te genieten.

Yogales op een rotsblok

Gratis sporten kan in Rio op heel veel plaatsen. Door de hele stad liggen goede fietspaden (huur eens een fiets!) en op de stranden staan publieke fitness-attributen. Maar ook groepslessen worden vaak gratis georganiseerd. Kent u een woordje Portugees en houdt u van yoga? Ga dan op zaterdagochtend naar de gratis yogales bovenop de Arpoador. Deze gigantische rotsblok aan het begin van Ipanema-beach is een schitterende locatie om je dag mee in de luiden.

De zon zien ondergaan op Arpoador-beach

Arpoador-beach is een prachtig strand, een beroemde schilderachtige plek om ’s avonds van de zonsondergang te genieten, mensen klappen zelfs spontaan in hun handen bij het ondergaan van de zon.

De lekkerste taart eten op het mooiste plekje van de stad

Zelf al heeft u weinig met kanonnen en forten is het fort van Copacabana zeker een bezoekje waard, alleen al voor de locatie. Vanop het dak van het fort heeft u een prachtig uitzicht over Copacabana en het Suikerbrood. In het Colombo Teahouse wordt u verwend met de lekkerste taartjes van de stad. Net voor zonsondergang bent u getuige van hoe de lichtjes van Copacabana en de omliggende favela’s langzaam ontsteken en het nachtleven van Rio begint.

De Lagoa Rodrigo de Freitas

Ga wandelen door de Lagoa Rodrigo de Freitas: een prachtig meer met de Corcovado als achtergrond in het hart van Rio waar veel Cariocas hun tijd doorbrengen.

Wandelen in het Tijucawoud

In Rio de Janeiro zijn het beste van de stad en de natuur met elkaar verenigd. In geen enkele wereldstad vind je midden in het centrum een tropisch regenwoud. Het Tijucawoud is handmatig aangelegd en met zijn oppervlakte van 33m2 het grootste bos ter wereld dat midden in een stad ligt. Apen, salamanders en slangen zijn er uit zichzelf naartoe gekomen. Ook de toekan wordt er gespot.

Copacabana en Ipanema

‘God maakte de wereld in zes dagen en bracht de zevende dag op het strand van Ipanema door,’ is een geliefd gezegde onder de Cariocas …

Ga naar het Copacabana of Ipanamastrand en probeer de lekkernijen uit die de Brazilianen op het strand verkopen. De frisse kokosnootdrankjes, de gegrilde kaas op een stokje, de thee-achtige drank Maté, açai-ijs of de kaasbolletjes pão de queijo zijn het proberen zeker waard.