Logo of Team Belgium

Ter gelegenheid van de Olympische Spelen in Rio hebben de Koninklijke Munt van België en het BOIC een muntstuk van 2 euro uitgebracht. Daarnaast komt er een zilveren muntstuk ter waarde van 10 euro, dat volledig in het teken van Team Belgium staat en een exclusieve muntencollectie in de vorm van een FDC (‘Fleur de coin’)-set. Op precies 100 dagen voor in Rio de Olympische Spelen beginnen geven we maar liefst 100 exclusieve Team Belgium muntstukken én 5 FDC-sets weg.

De munt belichaamt passie voor de atleet die ons land vertegenwoordigt op het hoogste niveau, en staat tegelijk symbool voor solidariteit en verbondenheid. Het logo toont het beeld van de atleet die als teken van overwinning de Belgische vlag hoog houdt. Uiteraard krijgen ook de Olympische ringen een centrale plaats.

Met de FDC-set 2016 presenteert de Koninklijke Munt van België u een exclusieve muntencollectie die dit jaar geheel in het teken staat van de Olympische Spelen en de atleten van Team Belgium. Naast de acht muntwaarden van 2016 – waarvan sommige enkel in die set voorkomen- bevat deze jaarreeks ook de speciale gedenkmunt van 2 euro met het officiële logo van Team Belgium.

Een collectors item, niet alleen een must have voor de muntverzamelaar maar ook voor elke sportliefhebber.

Wat moet u doen om te winnen?
Zend een e-mail met uw voornaam, naam, adres en met de vermelding ‘TEAM BELGIUM COIN’ naar info@olympic.be. De eerste 100 inzendingen ontvangen een exclusieve Team Belgium munt. Via lottrekking geven we de 5 FDC-sets weg.

Niet gewonnen? Jammer, maar u kan ook het exclusieve Team Belgium muntstuk bestellen via http://www.europemint.eu/ .