Logo of Team Belgium

Van 25 tot 31 oktober organiseert het BOIC haar traditionele multidisciplinaire herfststage voor talentvolle jonge topsporters in Mulhouse en Vittel.
“Atleten laten trainen in een multidisciplinaire context, maar ook teamgeest en een topsportattitude ontwikkelen en hen voorbereiden op het EJOF, de Jeugd Olympische Spelen en de Olympische Spelen, dat is wat wij beogen met deze stages”, aldus BOIC-voorzitter Pierre-Olivier Beckers.

Het BOIC organiseert jaarlijks tijdens de herfstvakantie een stage voor een selectie atleten uit verschillende sportfederaties.


144 atleten uit 10 sporten

Onder leiding van Gert Van Looy zullen zo’n 79 atleten uit basketbal, handboogschieten, judo, kano, roeien en volleybal stage volgen in Mulhouse. 65 Atleten uit atletiek, gymnastiek, triatlon en zwemmen trekken naar Vittel waar Philippe Préat delegatieleider is. De jonge topsporters kunnen er trainen in professionele infrastructuren en met professionele begeleiding. Ook het contact tussen de atleten onderling en met de begeleiding geven deze stages een enorme meerwaarde.