Logo of Team Belgium

Het BOIC heeft tijdens zijn algemene vergadering van 5 juni de Koninklijke Belgische Turnbond gevierd. De Turnbond bestaat dit jaar 150 jaar.

Dit jaar viert de Belgische sport een uitzonderlijke verjaardag. Het gaat niet om een atleet, maar om een sportfederatie. De Koninklijke Belgische Turnbond viert haar 150e verjaardag en is daarmee de oudste sportfederatie van ons land.

Het was de Antwerpenaar Nicolaas Cuperus die in 1865 de Koninklijke Belgische Turnbond oprichtte. Diezelfde Nicolaas Cuperus werd in 1881 ook de eerste voorzitter van de internationale gymnastiekfederatie. De FIG is ook op internationaal vlak de oudste federatie.

Tegenwoordig bestaat de KBT uit twee vleugels: de Gymnastiekfederatie Vlaanderen en de Fédération Francophone de Gymnastique. In alle disciplines samen heeft de bond bijna 130.000 leden.

BOIC-voorzitter, Pierre-Olivier Beckers: “Als voorzitter van het BOIC ben ik trots op deze pionier in de Belgische en de internationale sport. En ik ben nog meer trots dat de federatie ook vandaag nog dagelijks zoveel mensen in ons land laat sporten.”