Logo of Team Belgium

In de Aula Magna van de Universiteit van Louvain-la-Neuve (UCLouvain) mochten op 20 maart, in aanwezigheid van Prof. Géraldine Zeimers van de UCLouvain, Prof. Annick Willem van de UGent, en van BOIC-CEO, Cédric Van Branteghem, 19 van de 23 deelnemers hun diploma ‘Belgian Olympic Academy: Management in sportorganisaties’ in ontvangst nemen.  

Olympiër Aagje Vanwalleghem over haar ervaring: "Het was een enorm inspirerende ervaring om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Wat de BOA echt uitzonderlijk maakt, is de mogelijkheid om te connecteren met een diverse groep van professionelen met uiteenlopende acjhtergronden. Een toost op ons gezamenlijk succes en voortdurende groei in de dynamische wereld van sport!" 

CEO Cédric Van Branteghem: “Ik ben enorm fier dat we als BOIC de ‘Belgian Olympic Academy’ kunnen blijven aanbieden aan Olympiërs of managers van federaties. Al meer dan 30 jaar, draagt dit programma bij aan de vorming van gepassioneerde en getalenteerde managers in de Belgische sport. Sterke sport organisaties zijn belangrijke bouwstenen voor sterke sport prestaties. Ik wil de universiteiten van Louvain-la-Neuve en Gent daarom nogmaals bedanken voor deze vruchtbare samenwerking.” 

Studiebezoek aan Lausanne 

Eerder deze maand, van 6 tot 8 maart, sloot het gezelschap traditioneel de opleiding af met een driedaagse reis naar Lausanne. 

Stonden daar op het programma: een bezoek aan het IOC, het Olympisch Museum, de FEI (de Internationale Ruitersportfederatie), FISU (de Fédération internationale du sport universitaire of Internationale Universitaire Sportfederatie) en het World Archery Excellence Centre. 

Olympiërs Aagje Vanwalleghem en Tom Lahaye-Goffart, beiden deelnemers, mochten de atletenmuur van het IOC tekenen. Ze kregen hierbij een certificaat uit handen van IOC-voorzitter, Thomas Bach.  

Over de Belgian Olympic Academy  

Deze unieke managementopleiding met de Olympische waarden als rode draad gaat om de twee jaar door en is een samenwerking tussen het BOIC, de UGent en de UCLouvain. De drie partners streven ernaar om via deze opleiding de professionalisering in de sportsector te vergroten.  

Gedurende een academiejaar krijgen sportmanagers, verantwoordelijken in de sportwereld en toekomstige leidinggevenden in de sportwereld les van Belgische en internationale topexperts in de diverse topics van management, aangevuld met een excursie naar de Olympische hoofdstad: Lausanne. Naast de lessen, werken deelnemers een praktijkproject uit binnen de eigen of een andere sportorganisatie.  

De deelnemers waarderen ook het alumni netwerk van de Belgian Olympic Academy.  

Volgende editie

De volgende editie zal in januari 2025 van start gaan. De Universiteit van Gent zal die editie coördineren. Meer info over de inschrijvingen volgt binnenkort.