Logo of Team Belgium

Een wereldkampioene gymnastiek in Doha, een wereldkampioene zeilen in Aarhus, een wereldkampioene baanwielrennen in Apeldoorn. Twee bronzen medailles op het wereldkampioenschap, één in het baanwielrennen en één in het roeien. Zeven Top 8 plaatsen op wereldkampioenschappen, waarvan twee in gymnastiek, twee in judo, twee in baanwielrennen en één in basketbal. 19 Europese medailles in Glasgow en Berlijn, Europees goud en zilver in judo, Europees brons in kajak en zeilen ... dit is het uitzonderlijke resultaat van de laatste maanden voor onze Belgische atleten!

We kunnen inderdaad tevreden zijn over het prestatieniveau van de Belgische atleten sinds deze zomer. Maar wil dit ook zeggen dat Team Belgium goed op weg is om alle records te breken op de volgende Olympische Spelen van Tokio in 2020?

Eddy De Smedt en Olav Spahl : «Onze Belgische atleten hebben prachtige resultaten neergezet. En misschien mogen we met het komende wereldkampioenschap hockey nog meer goed nieuws verwachten … .

Deze resultaten van gisteren en vandaag suggereren terecht hoop voor morgen. Atleten hebben door deze successen de bevestiging van hun potentieel en kunnen er een extra motivatie uit putten. En dit geldt te allen tijde, of het nu tijdens de training is of om nieuwe doelen te stellen.

Samen met onze partners en de federaties bieden wij atleten en coaches de kans om het beste van zichzelf te geven. Voor de Olympische Spelen van 2020 is het echt nog te vroeg om voorspellingen te doen.”.