Logo of Team Belgium

34 Belgische atleten, onder wie medaillekandidaten als Nina Derwael en Lotte Kopecky, zijn woensdag op het vliegtuig richting Tokio gestapt. De Olympische Spelen gaan volgende week vrijdag van start in de Japanse hoofdstad.
Eerste minister Alexander De Croo, Ben Weyts, minister van sport, CEO Brussels Airport, Arnaud Feist en CEO van het BOIC, Philippe Vander Putten kwamen de Team Belgium atleten daar een hart onder de riem steken.

Derwael is tweevoudig en regerend wereldkampioene aan de brug met ongelijke leggers. Ook all-round en op de balk maakt ze kans op eremetaal. De competitie begint voor haar op zondag 25 juli.

Diezelfde dag staat voor Lotte Kopecky de wegrit op het programma. Twee weken later, zondag 8 augustus, gaat ze haar kans in het omnium. Met Jolien d'Hoore zal ze dan al  de ploegkoers (vrijdag 6 augustus) gereden hebben.

Derwael en Kopecky hebben op het vliegtuig onder meer het gezelschap van de Belgian Tornado's (4x400m), met de broers Kevin, Jonathan en Dylan Borlée, Alexander Doom en Jonathan Sacoor, sprintster Hanne Claes, polsstokspringster Fanny Smets,  judoka Charline Van Snick, zwemmers Louis Croenen en Fanny Lecluse en triatleten Jelle Geens en Marten Van Riel.


Belga.