Logo of Team Belgium

In zijn boek, Back on Track, praat Thomas Van der Plaetsen heel open over de donkere dagen van zijn ziekte en zijn revalidatieproces, maar ook over zijn fonds Back on Track (ter ondersteuning van kankerpatiënten), over topsport, trainen, persoonlijke ontwikkeling ... Ook zijn zus Helena, die hem begeleidt, en zijn broer Michael, zijn trainer, komen aan bod. Het BOIC mag 5 exemplaren wegschenken van dit openhartig relaas. Stuur voor donderdag 16 februari middernacht, een e-mail met uw voornaam, naam, telefoonnummer, adres en de vermelding ‘Thomas’, naar info@olympic.be. De trekking gebeurt op 17 februari.

‘Als ik één mens kan overtuigen om positief te blijven na een kankerdiagnose, zie ik dat als een overwinning.”

Thomas Van der Plaetsen leek op weg naar een grote atletiek- carrière toen hij eind 2014 door een rollercoaster getroffen werd. Op 30 september werd hij preventief geschorst omdat hij ‘abnormale waarden’ liet noteren bij een dopingtest. Op 1 oktober bleek hij teelbalkanker te hebben. Op 3 oktober werd hij geopereerd en begon er een lange periode van chemo en revalidatie. Terwijl veel mensen al blij zouden zijn met een volledig herstel, werkte Thomas aan een moeizame maar geslaagde comeback op de piste. In juli 2016 veroverde hij goud op het EK tienkamp en een maand later werd hij achtste op de Olympische Spelen.

In dit boek praat Thomas heel open over de donkere dagen van zijn ziekte en zijn revalidatieproces, maar ook over zijn fonds Back on Track, over topsport, trainen, persoonlijke ontwikkeling ... Ook zijn zus Helena, die hem begeleidt, en zijn broer Michael, zijn trainer, komen aan bod.


Het boek is ook online verkrijgbaar op BOL.COM

Meer info over het boek