Logo of Team Belgium

Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) beloont de atleten van Team Belgium die op de Olympische Spelen in Tokio een medaille of een top 8 plaats behaald hebben met een premie. De Nationale Loterij financiert deze premies voor atleten en coaches. Jannie Haek, gedelegeerd bestuurder van de Nationale Loterij, reikte ze op 3 september officieel uit aan de aanwezige atleten tijdens een viering in het Olympisch huis voor de start van de Memorial Van Damme. 

Naast de medaillewinnaars Nafi Thiam (goud), Nina Derwael (goud) en de Red Lions (goud), Wout van Aert (zilver) en Bashir Abdi (brons), Matthias Casse (brons) en het Belgische jumpingteam (brons) ontvangen alle Belgische atleten die binnen de top 8 in hun discipline zijn geëindigd een premie 

In totaal wordt een bedrag van 664.000€ verdeeld onder deze atleten (571.500€) en hun coachen  (92.500€). 

Dankzij de steun van de Nationale Loterij 
De premies voor de atleten en coaches die op de Olympische Spelen in Tokio in de top-8 van hun discipline eindigenworden gefinancierd door de Nationale Loterij 

Pierre-Olivier Beckers, voorzitter van het BOIC: "De Nationale Loterij steunt financieel Team Belgium en het BOIC en maakt het mogelijk om atleten en coaches te belonen met premies op de Olympische Spelen in Tokio. Haar steun en die van haar spelers is van essentieel belang voor het BOIC en voor de Belgische sport. 

Jannie Haek, gedelegeerd bestuurder van de Nationale Loterij: "De Nationale Loterij is al vele jaren partner van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité. Dit partnership ligt ons na aan het hart omdat het essentieel is om onze atleten te steunen om hen te helpen presteren, maar ook omwille van de inspirerende waarden waarvoor zij staan en die zij uitdragen naar alle Belgen."