Logo of Team Belgium

Het BOIC en 6d Sports Nutrition, een toonaangevend bedrijf in sportvoeding, gaan een nieuwe samenwerking aan voor een periode van vijf jaar, waarin onder meer de Olympische Spelen van Parijs 2024 en Los Angeles 2028 vallen. Zo wordt 6d Sports Nutrition opnieuw een “official supplier” van Team Belgium. Ook voor de Olympische Spelen van Tokio 2020 kon het BOIC op de steun van 6d Sports Nutrition rekenen. 

Deze samenwerking betekent een logische stap voor het BOIC in de voortdurende inspanningen om Belgische atleten te ondersteunen met betrouwbare producten van de hoogste kwaliteit. De keuze voor 6d Sports Nutrition werd gedreven door de kwaliteit van hun producten, de wetenschappelijke benadering die ten grondslag ligt aan hun ontwikkeling en de veiligheid tegen de achtergrond van de geldende antidopingregels. 

Het hart van 6d Sports Nutrition is de '6d science board', een team van gerenommeerde wetenschappers die voortdurend streven naar innovatie en verbetering van sportvoedingsproducten. Deze focus op wetenschappelijke onderbouwing en onderzoek onderscheidt 6d Sports Nutrition en biedt een solide basis voor de voedingsondersteuning van atleten op weg naar en tijdens de Olympische Spelen. 

De nauwe samenwerking met het research & development (R&D) departement van 6d Sports Nutrition stelt het BOIC in staat om niet alleen toegang te krijgen tot bestaande topkwaliteit sportvoeding, maar ook om op maat gemaakte voedingsoplossingen te ontwikkelen die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van Belgische Olympische atleten. 

“We zijn verheugd om samen te werken met 6d Sports Nutrition, een merk dat onze toewijding aan uitmuntendheid, innovatie en respect van antidoping regels deelt," zei Cédric Van Branteghem, CEO van het BOIC. "Deze samenwerking versterkt onze missie om Belgische atleten de best mogelijke ondersteuning te bieden, zowel in hun voorbereidingen als tijdens en na de competitie. Met 6d Sports Nutrition aan onze zijde zijn we ervan overtuigd dat onze atleten toegang zullen hebben tot de beste voedingsproducten en -kennis.”