Logo of Team Belgium

Aan de vooravond van de Wereldspelen in het Amerikaanse Birmingham, stond op woensdag 29 juni een ontmoetingsmoment op het programma voor de 76 geselecteerde atleten.

BOIC-voorzitter Jean-Michel Saive heette de delegatie welkom, waarna topsportdirecteur Olav Spahl de atleten voorstelde. Daarnaast sprak hij het belang van de Wereldspelen uit. "We willen aantonen dat ook de niet-olympische sporten serieus genomen worden", klonk het.

Tot slot nam Patrick Van Campenhout , als voorzitter van de niet-olympische federaties het woord en wenste de atleten veel succes voor dit hoogtepunt in hun carrière.

Hierna volgden een speeddate en een barbecuemoment waarbij verschillende atleten, waaronder ook olympisch kampioen Bart Swings konden kennis maken met elkaar. Die laatste heeft er alvast zin in: “Het skeeleren is toch de sport die het dichtst bij mijn hart ligt. Ik kijk na het schaatsseizoen altijd heel hard uit om mijn skates terug aan te trekken, en heb dit seizoen in het bijzonder uitgekeken naar de Wereldspelen. Ik ga er alles aan doen om met een gouden medaille thuis te komen.”

Tijdens de vorige editie van de Wereldspelen van 2017 in het Poolse Wroclaw keerde Team Belgium met niet minder dan 24 medailles huiswaarts en was daarmee goed voor een mooie zesde plaats in de landenranking. Krijgen ze dat deze zomer opnieuw voor elkaar in de Verenigde Staten?