Logo of Team Belgium

AB InBev, Jupiler 0,0% en het BOIC zijn verheugd om hun nieuwe samenwerking aan te kondigen. De samenwerking vloeit verder uit de gedeelde waarden van respect, excelleren en vriendschap en benadrukt de ondersteuning van beide organisaties aan Belgische atleten. Bovendien zal de Belgische brouwer doneren aan de sportclub van Belgische Olympiërs en Paralympiërs die een medaille behalen. 

Eerder dit jaar werd bekend dat AB InBev en Corona Cero een wereldwijd Olympisch partner is van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) tot in 2028. Deze olympische samenwerking is nu uitgebreid met een lokaal partnership met het BOIC en het Belgisch Paralympisch Comité (BPC). Beide partijen willen samen zorgen voor een positieve impact op fans en de sportgemeenschap. Door het benadrukken van de waarden van respect, excelleren en vriendschap, willen beide organisaties een positieve en blijvende indruk achterlaten op de sportgemeenschap en daarbuiten. 

Als blijk van waardering en respect zal AB InBev voor elke Belgische atleet die een medaille wint tijdens de Olympische of Paralympische Spelen, een bedrag schenken aan de sportclub van de atleet of team in kwestie met een maximum van €100.000 voor alle sportsclubs samen. Dit gebaar benadrukt de bewondering van AB InBev voor de prestaties en toewijding van de atleten en ondersteunt tegelijkertijd de ontwikkeling van sport in België. Bovendien maken Belgische consumenten ook kans om een gouden Jupiler 0,0% blik te vinden in de verkooppunten. Voor elke gouden medaille zal er een gouden blik op de markt worden gebracht, zo’n gouden blik heeft een waarde van €1.000! 

Cédric Van Branteghem, CEO van het BOIC: “Vanuit het BOIC zijn we verheugd dat met AB InBev voor het eerst een Belgisch bedrijf TOP-partner van het IOC is geworden. De actie richting de sportclubs van Olympische kampioenen is een perfect voorbeeld van de onlosmakelijke connectie tussen topsport en breedtesport. Zonder clubs, geen olympische kampioenen. Het is een prachtige erkenning van wat een sportclub voor atleten, maar ook voor sporters, supporters en vrijwilligers op elk niveau, kan betekenen.”  

Maxime Bossuyt, brand director Jupiler, geeft aan: "Bij AB InBev en Jupiler 0,0 zijn we verheugd om samen te werken met het BOIC en het BPC, organisaties die onze waarden delen en onze toewijding aan verantwoorde consumptie versterken. We kijken ernaar uit om samen met het BOIC en het BPC alle Belgische supporters te verenigen achter onze atleten."  

De gedeelde waarden tussen AB InBev en de Belgische Olympiërs en Paralympiërs wordt geïllustreerd in een video die de parallelen trekt tussen de waardenketen van de lokale Belgische alcoholvrije pils, Jupiler 0,0 en een sportprestatie. In de video is bewust gekozen om niet met een acteur of actrice te werken, maar met een werknemer van de brouwer. De video toont hoe respect, excelleren en vriendschap de kern vormen van de dagelijkse werkzaamheden in de brouwerij en hoe deze waarden linken met de missies van het BOIC en het BPC. 

AB InBev verbindt zich ertoe om de voortdurende vooruitgang naar een verantwoorde alcoholconsumptie en matiging over de hele wereld te bespoedigen. Door Jupiler 0.0% naar voor te schuiven als leidend merk biedt deze samenwerking de opportuniteit om deze boodschap verder te verspreiden en te versterken. Fans en consumenten die hun alcoholconsumptie willen matigen krijgen met Jupiler 0,0% een voorbeeld van een alcoholvrij alternatief.