Logo of Team Belgium

Abdullah Sediqi is een vluchteling uit Afghanistan die sinds enkele jaren in België woont en traint. Hij werd reeds geselecteerd door het IOC om deel uit te maken van het Olympic Refugee Team voor de Olympische Spelen van Tokio in 2020. Er is goed nieuws voor de taekwondo-atleet, hij werd opnieuw opgenomen voor het IOC Refugee Athlete Sholarship voor Parijs in 2024.

Het IOC richtte zijn programma Refugee Athlete Scholarship op nadat het eerste Refugee Olympic Team in Rio 2016 zijn opwachting maakte. De beurzen worden volledig gefinancierd door het IOC via zijn Olympisch Solidariteitsprogramma voor gevluchte atleten. Dat biedt steun aan de atleten om te trainen en deel te nemen aan kwalificatietoernooien in de aanloop naar de Olympische Spelen.

Sindsdien is het programma uitgebreid om de Nationale Olympische Comités de mogelijkeid te bieden om in hun land wonende gevluchte atleten te identificeren en hen te ondersteunen bij hun voorbereidingen.

Dit leidde ertoe dat meer dan 50 beurshouders werden geholpen in de aanloop naar Tokio 2020 en dat uiteindelijk 29 atleten werden geselecteerd voor het Refugee Olympic Team in Japan.

Op 12 december voegden nog eens elf atleten zich bij deze groep, waaronder Abdullah Sediqi.