Logo of Team Belgium

"Ik ben nog nooit zo blij geweest met een tweede plaats", reageerde Alec Segaert na zijn zilveren medaille op het WK tijdrijden.

Segaert pakte vorig jaar brons op het WK bij de junioren en kroonde zich tot Europees kampioen tegen de klok. Dit jaar verlengde hij die titel als eerstejaarsbelofte.

"Maar ik wist dat het moeilijk zou worden om nu al wereldkampioen te worden", aldus de renner uit Lendelede. "Een aantal jongens koerst al bij de profs, dat verschil zie je toch."

Al viel daar in de eerste ronde weinig van te merken. Segaert zette twee maal de beste tussentijd neer. "Ik vloog in die eerste ronde", gaf hij als verklaring. "Ik had het moeilijk om me in te tomen en dat voelde ik daarna. Ik wist dat goud moeilijk zou worden omdat ik intussen al op de hoogte was dat Waerenskjold een fantastische tweede ronde had gereden. Ik bleef knokken, vooral om dat zilver veilig te stellen. Hier ben ik heel blij mee,  ik was nooit eerder zo enthousiast over een tweede plaats."

"Vorig jaar behaalde ik brons op het WK bij de junioren, nu zilver bij de beloften, en dat als eerstejaars. Ik schat dit hoger in, tweede worden na iemand die drie jaar ouder is. Hier kunnen we verder op bouwen", verzekerde Segaert, die op zestien seconden strandde van de Noor Soren Waerenskjold.

Belga