Logo of Team Belgium

Alessia Corrao heeft Team Belgium een eerste medaille bezorgd op de Youth Olympic Games in Buenos Aires. Ze won brons in het judo in de categorie tot 63 kg. “Ik ben nogal geradbraakt,” geeft de judoka toe, “maar vooral blij met deze medaille.”

“Ik was superblij met mijn overwinning in de kamp om het brons. Zo’n medaille win je tenslotte niet elke dag,” legt Alessia Corrao uit.

“Alessia heeft een parcours op hoog niveau afgelegd”, vindt haar coach Damien Bomboir. “Ze versloeg de wereldkampioene, de Europese kampioene en de pan-Amerikaanse kampioene. Zoiets gebeurt niet elk toernooi.”

“Inderdaad, dat was heel speciaal,” vertelt Alessia. “Je vindt niet vaak zoveel tegenstanders van zo’n hoog niveau op een toernooi. Vooral daarom ben ik tevreden met deze prestatie.”

Met de medaille om haar nek trok Alessia al gauw de aandacht van het publiek. “Dat voelt een beetje raar aan, het is de eerste keer dat mensen mij aanspreken om samen op de foto te gaan.”

Uiteraard was de vreugde groot in het kamp van Team Belgium. “Alle andere atleten waren heel aardig,” vertelt Alessia. “Ze waren blij voor mij, dat doet me veel plezier. Nu staat hier tijdens de YOG nog een competitie met internationale teams op het programma. Maar ik ga zeker ook supporteren voor de andere atleten van Team Belgium.”

Na haar bronzen medaille regende het voor Alessia en haar coach felicitaties uit België. “Mijn familie is superblij, ze zijn erg trots. Ze kunnen niet wachten tot ik weer naar huis kom!”