Logo of Team Belgium

Alexander Blockx heeft zijn favorietenrol in de finale van de Australian Open bij de junioren waargemaakt. Als derde reekshoofd klopte onze landgenoot de Amerikaan Learner Tien in drie sets (6-1, 2-6 en 7-6).  

Alexander Blockx is de derde Belg die op een grandslamtoernooi de eindzege pakt bij de junioren. Jacky Brichant in 1947 en Kimmer Coppejans in 2012 deden het de 17-jarige Antwerpenaar voor, allebei op het gravel van Roland Garros. Voor de jonge Belg was het de eerste grandslamfinale, en zijn parcours mag gezien worden. In zijn vijf enkelpartijen in aanloop naar de finale gaf hij slechts één set uit handen.

‘Ik ga niet zeggen dat het vandaag het beste tennis was dat ik ooit heb gespeeld, maar de manier waarop ik vocht, waarop ik die derde set doorkwam, waarop ik bleef volhouden, is duidelijk een van de mooiste overwinningen van mijn leven’, zei Blockx achteraf.

 ‘Ik had me goed voorbereid op dit toernooi, hard getraind en het liep goed af. Elke wedstrijd had ik het gevoel dat ik steeds beter ging spelen. Een geweldig gevoel. Mijn eerste Grand Slam was Roland Garros vorig jaar. Dan volgden Wimbledon en de US Open. En elke keer deed ik het beter. Maar ik besef dat het bij de junioren is, dat zijn geen volwassenen. Er is dus nog werk aan de winkel. Maar ik hoop dat ik op een dag hetzelfde kan doen bij de senioren.’

Alexander Blockx maakt deel uit van een Be Gold project.

Belga