Logo of Team Belgium

Maak kennis met Fairchild, een familiemodemerk dat in de tweede helft van 2024 opnieuw wordt gelanceerd, geïnspireerd door de visionaire Alexa Fairchild: een Olympiër die haar levenslange passies van paarden en mode samenvoegt.  Van jongs af aan heeft Alexa's obsessie voor zowel mode als paarden haar creatieve reis vorm gegeven. Geïnspireerd door de strakke lijnen van minimalistisch design en hippisch erfgoed, besloot Fairchild een merk te creëren dat deze elementen naadloos in elkaar laat overvloeien in een fascinerende collectie. 

In het hart van Fairchild ligt een krachtige missie: mensen inspireren om hun dromen na te jagen. Ons doel is: Waar dromers doeners worden.  Alexa is zelf een dromer en heeft voor het eerst mogen ervaren wat ze kon verwezenlijken toen ze haar ultieme doel bereikte: deelnemen aan de Olympische Spelen van Tokio 2020 als dressuurruiter. Hoewel het lot haar als reserve hield, werd haar geest aangewakkerd, wat haar verlangen voedde om nog grotere dromen na te streven. Met Fairchild wil ze anderen inspireren en laten zien dat alles binnen hun bereik ligt. 

Fairchild is meer dan een merk van op maat gemaakte sportkleding voor ruiters; het staat voor de kracht van doorzettingsvermogen, moed en onwrikbare ambitie. Met elke op maat gemaakte sportkleding wil het merk mensen in staat stellen om hun grenzen te verleggen en hun ware potentieel te omarmen. Als je de wereld van Fairchild ervaart, bereid je dan voor op een transformerende reis waar mode en aspiratie elkaar ontmoeten en waar dromen geen grenzen hebben.  

Fairchild & Team Belgium 

Toen Alexa haar Team Belgium kledij voor Tokio 2020 ging ophalen bij het BOIC, kwam haar modemerk ter sprake.  

Juist omdat Alexa enkele opmerkingen maakte over de uitrusting, werd ze later uitgenodigd om haar idee voor de uitrusting van Team Belgium voor de Olympische Spelen van Parijs 2024 voor te stellen.  Samen met de andere familieleden en onze collega's in Italië werkte Fairchild het Embrace-concept uit dat gebaseerd was op het motto "Unity is Strength" dat de kern vormt van het Belgische embleem. Het symboliseert verbondenheid, steun en solidariteit. Together We Are Team Belgium. 

Bij het creëren van 'the embrace’ besloten we dat ‘eenheid’ onze meest waardevolle troef moest worden.  Ons nationale motto zegt het al: ‘Eendracht maakt macht’.  Dit geldt niet alleen voor België, maar voor de hele wereld. Welk symbool belichaamt deze boodschap meer?  Wat is sterker dan de omhelzing van twee atleten op het einde van de wedstrijd, de omhelzing die de triomf viert, maar ook de omhelzing die de nederlaag troost?  De omhelzing is het symbool van verbinding. 

Onze afbeelding toont de twee armen in de kleuren van onze vlag, die elkaar in een omhelzing vasthouden. De kleur geel staat voor licht, de kracht die voortkomt uit eenheid, maar bovenal symboliseert het de wil: het belangrijkste element om uit te blinken in sport.  In onze afbeelding strekken deze twee armen zich uit en omsluiten ze de atleet en ondersteunen hem, zodat hij zich deel voelt van één geheel: onze natie.  Together We Are Team Belgium. 

Contact informatie: 

Erin Fairchild erin@fairchild.be - www.fairchild.be 

Instagram: 
https://www.instagram.com/alexa.fairchild/ 

https://www.instagram.com/fairchild.original