Logo of Team Belgium

Alibaba en Intel gaan samenwerken met het oog op de Olympische Spelen van Tokio in 2020. De twee Olympische marketinggiganten en TOP-partners van het IOC, maakten van de gelegenheid van het CES 2019 in Las Vegas (de wereldberoemde jaarlijkse beurs voor consumentenelektronica) gebruik om hun gezamenlijke project voor te stellen: een opvolgingstechnologie van atleten in 3D op basis van artificiële intelligentie.

De technologie zou op punt moeten zijn tegen de Spelen van Tokio in 2020. De ambitie van dit partnerschap tussen het Chinese Alibaba en het Amerikaanse Intel is om atleten nieuwe trainingsgegevens en prestatieanalyse voor te stellen. De technologie, "3D Athlete Tracking", zal gebruik maken van videocamera's om een 3D "raster" te ontwikkelen waarmee coaches biomechanische gegevens en -bewegingen van atleten in real time kunnen analyseren.

Deze technologie zou ook de beleving van de toeschouwer verhogen. De verschillende zenders zouden via deze technologie ook de prestaties van de atleten en de acties van de wedstrijden met een nooit eerder geziene nauwkeurigheid kunnen analyseren, ontleden en ontcijferen.

Francs Jeux