Logo of Team Belgium

Het regent afzeggingen voor het US Open (31 augustus-13 september), maar Alison Van Uytvanck (WTA-57) en haar vriendin Greet Minnen (WTA-105) gaan wel degelijk naar New York voor het tweede Grand Slam van het seizoen. Die beslissing deelde René Van Uytvanck woensdag mee.

"Alison en Greet laten deze week het graveltoernooi van Praag links liggen om zich op hardcourt op het US Open voor te bereiden", verduidelijkte de vader van Alison Van Uytvanck.

"In New York spelen ze eerst het toernooi van Cincinnati (dat start op 21 augustus). Dit weekend stappen ze op het vliegtuig naar de Verenigde Staten."

Van Uytvanck en Minnen hebben lang getwijfeld of ze de reis zouden maken. "Ik weet dat de situatie in New York verbetert en dat er veel veiligheidsmaatregelen genomen worden, maar zit toch nog altijd met vragen", verklaarde Alison Van Uytvanck vorige week nog.

Voor Minnen, die vrijdag haar 23e verjaardag viert, wordt het de eerste deelname aan het US Open (er zijn dit jaar geen kwalificaties) en de tweede deelname aan een Grand Slam. In januari bereikte ze de tweede ronde van het Australian Open.

De 26-jarige Van Uytvanck, kwartfinaliste op Roland-Garros in 2015, schopte het vorig jaar bij haar zesde deelname in Flushing Meadows, een eerste keer tot de tweede ronde.

Belga