Logo of Team Belgium

Alix Gerniers mocht zondag in Kortenberg al haar derde Gouden Stick in ontvangst nemen (na 2015 en 2017). "Toch komt dit voor mij nog een beetje als een verrassing", reageerde de 25-jarige aanvalster van La Gantoise. "Ten eerste omwille van de kwaliteit van de andere vier genomineerden. Zij maakten ook het verschil bij hun club en verdienden dit net zo goed."

"En omdat ik de trofee al twee keer kreeg, dacht ik dat ze hem nu iemdand anders zouden gunnen. Ik ben er zeker van dat de verschillen erg klein geweest zijn." 

Florent Van Aubel, al eens laureaat in 2012, had het wel zien aankomen. "Ik denk dat ik het verschil met mijn voormalige ploegmaat Arthur Van Doren gemaakt heb in de laatste vier wedstrijden van de play-offs. Daarin was ik net iets beslissender", verklaarde de 27-jarige aanvaller van Dragons. "Waarschijnlijk levert dat me nu deze Gouden Stick op. Voor het vierde jaar op rij kampioen worden met de Dragons, was ook iets magisch. We schrijven geschiedenis met deze ploeg. Het is fantastisch."