Logo of Team Belgium

Het BOIC draagt de Olympische waarden respect, samenhorigheid, excelleren en vriendschap hoog in het vaandel, zij zijn de hoekstenen van de activiteiten van het BOIC. 
Om de Olympische waarden te bevorderen in de sport en meer bepaald in de schoolsport zette het BOIC graag zijn schouders onder het project “Je cours pour ma forme” een initiatief van de Franstalige schoolsportfederatie, de 'Association des Fédérations Francophones du Sport Scolaire' (www.sportscolaire.be). 

Op 7 oktober werd in Doornik door 1.800 leerlingen uit 20 scholen een Olympische schoolrun met een Olympische fakkelloop gelopen. Thema van de dag was: All for Olympic Values”. Olympiërs Ambre Ballenghien (hockey), Victor Wegnez (hockey) en Eliott Crestan (atletiek) kwamen de leerlingen een hart onder de riem steken en liepen de Olympic Schoolrun mee .  

7 oktober werd een mooie zonovergoten dag volledig in het teken van de Olympische waarden en waar de  Olympische waarden voor staan. 

BOIC-CEO, Cédric Van Branteghem: “De olympische waarden vormen de basis van het olympisme en de olympische beweging. Met Team Belgium, willen we deze waarden in de toekomst nog meer onder de aandacht brengen via allerhande initiatieven zoals via deze samenwerking met de schoolsport. Het is dankzij dit soort activiteiten dat we generaties kunnen inspireren en als olympisch comité ons steentje kunnen bijdragen aan een betere wereld dankzij sport.”