Logo of Team Belgium

Defensies meest succesvolle topsporters kregen op 3 februari een diploma voor hun sterke prestaties tijdens de militaire wereldspelen en de Europese- en wereldkampioenschappen van 2015. Dat kregen ze uit handen van de chef Defensie, generaal vlieger Gerard Van Caelenberge en minister van Defensie Steven Vandeput en in het bijzijn van Eddy De Smedt, Elite Sport Director en van Gert Van Looy, Games Manager van het BOIC. Defensie en het BOIC hopen alvast om deze zomer vier militaire topsporters naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro te kunnen sturen.

Atleten ondersteunen bij hun jacht op die felbegeerde medailles en hen een professionele omkadering bieden, dat is wat Defensie voor ogen heeft.

Op diverse wereldkampioenschappen waren er medailles voor judoka Toma Nikiforov en het skydiveteam HayaBusa. Elke van Hoof en Jens Scheuremans behaalden dan weer respectievelijk medailles op het Europese kampioenschap BMX en mountainbike.

Op de zesde Military World Games in Mungyeong, Korea – de Olympische Spelen voor militairen – behaalden maar liefst 12 van de 17 deelnemende militairen een podiumplaats. Daarmee werd België 25e in de lijst met het aantal medailles per land.

"Topsport is belangrijk voor Defensie", zei minister Vandeput tijdens de prijsuitreiking. "Deze atleten zijn immers onze ambassadeurs op de werkvloer. Zij dragen actief bij aan de beeldvorming van Defensie als een organisatie die fit en gezond is. Zo stimuleren zij hun collega's tot sportbeoefening en zijn ze een voorbeeld voor nieuwe rekruten."

Daarom blijft Defensie ook in budgettair moeilijke tijden ruimte maken voor zijn topatleten. "Ook al is het niet de kerntaak van Defensie, toch blijf ik in de toekomst investeren in onze ambassadeurs van een fit en gezond leger", bevestigt minister Vandeput. "De prachtige resultaten van 2015 bemoedigen me in die beslissing."

Topsporter bij Defensie : hoe gaat dat in zijn werk?