Logo of Team Belgium

Ambiorix was de koning van de Eburonen, het symbool voor de Galliërs en dat dappere volkje der ‘Belgae’. Maar Ambiorix staat ook symbool voor kwaliteitsschoenen en wordt olympische leverancier van schoenen voor Team Belgium.

De Tongerse schoenenfabrikant is vanaf vandaag ‘Official Supplier’ van Team Belgium voor Rio 2016. De atleten die op 5 augustus van volgend jaar tijdens de openingsceremonie het olympisch stadion zullen binnenlopen, zullen dat doen in schoenen van het merk Ambiorix.

Ambiorix was al ‘Official Supllier’ van Team Belgium voor de Olympische Spelen van Londen in 2012 en die van Peking in 2008.

“Ambiorix staat al 120 jaar voor kwaliteit, comfort en design. Daarom zijn wij trots dat het BOIC opnieuw voor de schoenen van Ambiorix kiest voor haar atleten in Rio.” zegt Peter Vavedin, CEO van Ambiorix.

Over Ambiorix:
In 1895 begon Louis Steyns een schoenmakerij in Verviers en deze werd in 1907 overgebracht naar Tongeren om uit te groeien tot de meest vooraanstaande schoenenfabrikant van België. In de jaren zeventig overleefde Ambiorix de West-Europese crisis in de schoenensector door vast te houden aan kwaliteit en produceert op de dag van vandaag nog steeds jaarlijks bijna 100 000 paar schoenen in zijn fabriek te Tongeren. Sinds 2007 runt de familiale groep Vavedin het bedrijf en geeft Ambiorix een nieuwe impuls waarbij kwaliteit, draagcomfort en design centraal blijven staan. www.ambiorix.be