Logo of Team Belgium

Ann Wauters heeft dinsdag na de uitschakeling van de Belgian Cats in de kwartfinales van de Olympische Spelen bevestigd dat ze een punt zet achter haar carrière.

"Het is een prachtige rit geweest. Ik kan alleen maar dankbaar zijn dat ik hier op de Olympische Spelen aanwezig mocht zijn. Natuurlijk hadden wij op een ander einde gehoopt, maar zo wreed kan sport zijn", vertelde ze.

De Belgian Cats verloren dinsdag na een thriller met 86-85 van gastland Japan. "Het is een grote ontgoocheling als je in de laatste seconde verliest", verwees Wauters naar de gemiste korf van Kim Mestdagh, die de Cats de kwalificatie had opgeleverd.

"Maar ik wil ook Japan feliciteren, voor hen is dit heel mooi." Ondanks de nipte nederlaag, probeerde de 40-jarige veterane, die speciaal voor de Spelen haar carrière met een jaar verlengde, te focussen op het positieve.

"We gaan naar huis met heel wat mooie herinneringen. Misschien eindigt het sprookje niet zoals we hadden gehoopt, maar het blijft toch een knappe prestatie. Ik ben heel trots op deze ploeg, die mij heel wat mooie momenten heeft geschonken. Misschien had ik gehoopt op nog iets meer speelkansen, maar ik ben dankbaar dat ik deel mocht uitmaken van dit prachtig avontuur."

Belga