Logo of Team Belgium

Ann Wauters (39) stopt met basketballen na de Olympische Spelen van Tokio 2020, komende zomer. "De Olympische Spelen halen is de droom waarom ik bleef voortspelen. Daarna kan ik zeggen: oef, het is gedaan", zegt Wauters.

Over drie weken kunnen de Bel­gian Cats zich in Oostende plaatsen voor de Olympische Spelen. Als de nationale basketbalploeg het tot de Olympische Spelen schopt, wil Wauters erna stoppen. De basketbalster is sinds vorig jaar ook aan het revalideren bij kinesist Lieven Maesschalck om zo goed mogelijk voor de dag te komen op het olympische kwalificatietoernooi. "Ik vind het belangrijk als sporter dat ik zelf mijn einde kan schrijven", aldus Wauters.

Voor bondscoach Philip Mestdagh komt het nieuws dat Ann Wauters na de Olympische Spelen van komende zomer in Tokio een punt achter haar loopbaan zet, niet als een verrassing. Mestdagh is ervan overtuigd dat de 39-jarige Belgian Cat in Japan "haar laatste glansprestatie" zal leveren.

"Ik denk dat dit een normale beslissing is", reageerde Mestdagh. "Als je ziet wat Ann al die jaren van haar lichaam vroeg, komt dit niet onverwacht. Ze zal er alles aan doen om in conditie naar de Spelen te kunnen trekken. Moest ze daar kunnen stoppen, zou dat een echt toppunt zijn voor een speelster die alles gewonnen heeft. Niets is mooier. Het zal haar laatste glansprestatie worden."

De Cats zitten op weg naar Tokio in een stevige poule, met Canada, Zweden en Japan die naar Oostende afzakken. "Ann zal zeker aan bod komen tegen Canada en Zweden", stelde de T1. "Voor het duel tegen Japan moeten we nog kijken, want dat is een ploeg met een heel andere spelwijze. Ik verwacht in Oostende een leuke sfeer."

Belga