Logo of Team Belgium

Bij haar eerste optreden opnieuw in competitie liep Anne Zagré (RESC) zondag tijdens de Brussels GP de 100m horden in 13.26, net na de Franse Cyrena Samba-Mayela (13.19). De Brusselse ziet deze campagne 2020 als een springplank naar wat de toekomst kan brengen.

"Het was een raar seizoen, maar zeer nuttig om te werken aan wat komt in 2021", zegt Anne Zagré. "Het was een gelegenheid om nieuwe dingen te proberen tijdens training en de impact hiervan te bekijken tijdens competitie. Het is alleen jammer dat er weinig wedstrijden zijn om te testen." 

Voor de Brusselse was 100m horden op de Brussels GP een eerste uitdaging na de coronapauze. "Mijn tijd is 13.26. Ik zat redelijk goed in het ritme, mijn start was echter niet zo goed. Ik weet nu tenminste waar ik sta, aangezien ik niet veel over horden heb gelopen de laatste tijd. Ik heb me geconcentreerd de laatste maanden op korte en langere sprints. Ik weet dus wat ik moet verbeteren. Tijdens het begin van de lockdown dacht ik mijn initieel trainingsprogramma te kunnen afwerken, maar zodra het duidelijk werd dat dit maanden kon aanslepen, wijzigde ik mijn tactiek. Dit seizoen neem ik nog deel aan het nationaal kampioenschap en de Memorial Van Damme. Daarna? Er is verder misschien niets."

Belga