Logo of Team Belgium

Op het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF) in Oostenrijk en Liechtenstein heeft skiër Armand Marchant brons behaald op de reuzenslalom.

De zeventienjarige Armand Marchant uit het Luikse Thimister finishte als derde na de eerste run in een tijd van 52.28, op twaalf honderdsten van de Oostenrijker Pascal Fritz. In de tweede run werd hij met een tijd van 50.93 negende, en behaalt met een gecumuleerde tijd van 1:43.21 het brons. Fritz behield zijn voorsprong en wint goud in 1:42.79, de Bulgaar Albert Popov werd tweede.

Drie andere landgenoten kwamen aan de start van de reuzenslalom: Sam Maes werd 35e in de eindstand. Leonardo Tinland eindigde als 43e. Tom Verbeke kwam ten val in de eerste run.

In het kunstschaatsen kwam vandaag ook Loena Hendrickx in actie. Zij schaatste in het Oostenrijkse Dornbirn haar korte kür. Met 33,97 punten staat ze voorlopig op een zestiende plaats in het klassement.

Met deze uitzonderlijke prestatie mag Marchant zich de eerste Belg noemen die op deze Europese jongerencompetitie een medaille in het skiën wint. Op de Jeugd Olympische Spelen van Innsbruck in 2012 ging Dries Van den Broecke hem al voor. Hij won er het zilver op de slalom.

Meer nieuws van het EJOF in Vorarlberg en Liechtenstein vind je hier.