Logo of Team Belgium

Armand Marchant is op de 22e plaats geëindigd in de slalom op de Olympische Winterspelen in Peking (China), in het Yanqing National Alpine Skiing Centre. Marchant legde een totaaltijd af van 1:47.85. Hij eindigt daarmee op 3,76 seconden van de winnaar, de Fransman Clement Noël.

De top dertig uit de eerste run kwam in omgekeerde volgorde in actie in de tweede. Dries Van den Broecke en Armand Marchant kwamen daarbij als vierde en zevende. In de eerste run had Van den Broecke de 27e tijd neergezet, Marchant de 24e. Door een fout in het begin van tweede run, kon Van den Broecke niet finishen. Ook Sam Maes, de derde Belg aan de start van de eerste run, ging in de fout en mocht dus niet door naar de 2e run.

Maes en Van den Broecke wisten zondag niet te finishen in de eerste run van de reuzenslalom. Marchant paste vanwege een enkelblessure voor de reuzenslalom en de super-G.

De 24-jarige Marchant, die samen met kunstschaatsster Loena Hendrickx de Belgische vlag droeg tijdens de openingsceremonie, is in China toe aan zijn eerste Spelen, vijf jaar na zijn horrorcrash in Adelboden. Na die zware valpartij begin 2017 was Marchants linkerbeen er erg slecht aan toe. De Spelen van Pyeongchang 2018 moest hij aan zich voorbij laten gaan. Zeven operaties en een lange revalidatie later wist hij toch terug te keren op het hoogste niveau. Ook voor Van den Broecke zijn het de eerste Olympische Winterspelen.

Belga