Logo of Team Belgium

Alpineskiër Armand Marchant zal woensdag aan de start verschijnen van de slalom op de Olympische Winterspelen. Marchant paste vanwege een enkelblessure voor de super-G en de reuzenslalom op de Spelen. Hij wou geen risico's nemen met het oog op de slalom, zijn hoofddoel. Marchant verdraaide eind januari zijn linkerenkel op de wereldbekermanche in het Oostenrijkse Schladming.

De 24-jarige Marchant, die samen met kunstschaatsster Loena Hendrickx de Belgische vlag droeg tijdens de openingsceremonie, is in China toe aan zijn eerste Spelen, vijf jaar na zijn horrorcrash in Adelboden. Na die zware valpartij begin 2017 was Marchants linkerbeen er erg slecht aan toe. De Spelen van Pyeongchang 2018 moest hij aan zich voorbij laten gaan. Zeven operaties en een lange revalidatie later wist hij toch terug te keren op het hoogste niveau. 

Op 5 januari 2020 werd hij vijfde op de slalom in Zagreb, het beste Belgische resultaat ooit op een wereldbeker alpineskiën. Anderhalve maand geleden liet de Luikenaar zich opnieuw gelden op het hoogste niveau met een zevende plaats in de wereldbekerslalom in Val d'Isère.

Woensdag om 3u15 Belgische tijd staat de eerste run van de slalom bij de mannen op het programma in het Yanqing National Alpine Skiing Centre. De tweede slalomrun gaat om 6u45 van start. Ook Sam Maes en Dries Van den Broecke nemen deel aan de slalom. Zij wisten zondag niet te finishen in de eerste run van de reuzenslalom.

Belga