Logo of Team Belgium

"Dit is duidelijk niet het verhoopte resultaat", verklaarde Armand Marchant woensdag na afloop van de tweede run van de slalom op de Olympische Winterspelen. De slalomspecialist skiede op de Ice River in Yanqing na twee runs naar een chrono van 1:47.85, op 3.76 van de Franse winnaar Clément Noël. Hij moest tevreden zijn met de 22e plaats.

Vanwege een enkelblessure liet Marchant eerder de super-G en de reuzenslalom schieten op de Spelen. In China hield hij uit noodzaak het aantal trainingen op de latten beperkt. "Ik ben niet in de beste omstandigheden naar hier gekomen", aldus Marchant. "De voorbije weken waren heel moeilijk, met op mentaal vlak veel hoogtes en laagtes. We hebben er alles aan gedaan om vandaag te starten, maar ik heb niet kunnen tonen wat ik kan. Ik heb hier slechts twee runs op training gedaan, dan kan je geen mirakel verwachten. Ik had wel op een iets beter resultaat gehoopt, maar het is nu zo. Het is toch een resultaat op de Spelen."

Marchant kon naar eigen zeggen "niet ten volle genieten" van zijn eerste Spelen, vijf jaar na zijn horrorcrash in Adelboden. Na die zware valpartij begin 2017 hing zijn carrière aan een zijden draadje, maar hij wist toch terug te keren op het hoogste niveau. "Ik dacht heel de tijd aan mijn enkel en aan de juiste skitechniek. Dit is toch ontgoochelend. Een gevoel van spijt overheerst. Maar dat is ook het leven van een sporter, er zijn niet alleen gelukkige periodes. Ik heb al veel laagtes gehad in mijn carrière, en telkens stond ik weer op. Er komen nog wereldbekermanches aan en daarvoor zal ik nu trainen. Ik wil het seizoen op een mooie manier beëindigen."

Belga