Logo of Team Belgium

Arthur De Greef (28) zet een punt achter zijn tenniscarrière. Hij gaat Ysaline Bonaventure (WTA 123) coachen en zich bezighouden met de tennisclub Géronsart. Dat heeft De Greef donderdag bekendgemaakt op Instagram.

De Greef is momenteel de vierde Belg op de ATP-ranking, op de 338e plaats. In 2017 bereikte hij zijn hoogste notering, toen was hij 113e. De Brusselaar schopte het dat jaar via de kwalificaties tot op de hoofdtabel van Roland Garros. In de eerste ronde bleek de Fransman Richard Gasquet te sterk op het Parijse gravel. In de andere grandslamtoernooien geraakte De Greef nooit verder dan de kwalificaties. 

Begin deze maand strandde de kleinzoon van Guy Thys in de eerste kwalificatieronde van de Australian Open. De Greef heeft twee Challengertitels (Liberec 2016 en Ostrava 2018) op zijn palmares. Hij maakte ook deel uit van het Belgische Davis Cup-team. 

"Het is een lange en bevredigende reis geweest, vol fantastische momenten en vriendschappen. Ik heb beslist een punt te zetten achter mijn profcarrière", stelt De Greef. "Veel dank aan mijn vriendin, ouders, familie en vrienden voor de steun al deze jaren. Bedankt aan alle coaches die me geholpen hebben. Het is tijd voor nieuwe uitdagingen met Ysaline Bonaventure en tennisclub Géronsart." 

Al enkele weken begeleidt De Greef Ysaline Bonaventure, wat dus een vervolg krijgt. Zij moest begin november afscheid nemen van haar coach Germain Gigounon, die even later in zee ging met David Goffin.

Belga