Logo of Team Belgium

Arthur Van Doren bewees opnieuw een betrouwbare verdediger te zijn voor de Red Lions in de Olympische finale tegen Australië, die België won in de shoot-out. "We speelden een zeer goede wedstrijd, op vijf minuten na, waarin we veel kansen creëerden. Na de gelijkmaker bleven we heel natuurlijk hockey spelen en wat Vincent Vanasch, onze doelman, liet zien in de shoot-outs was weer ongelooflijk. Ik kan niet trotser zijn op iedereen die ons geholpen heeft om de top van het podium te bereiken. Het is gek, ik heb er geen woorden voor," zei Van Doren.

Met goud om zijn nek dacht Loïck Luypaert terug aan de finale die hij vijf jaar geleden in Rio verloor en de lange weg die de Red Lions sindsdien hebben afgelegd.

"Sinds Rio, hebben we met dit team gewerkt om goud te winnen. Dat was ons enige doel en als je dat bereikt, betekent het dat je alles goed hebt gedaan," analyseerde Luypaert voordat hij het verder had over de laatste wedstrijd van coach Shane McLeod.

"Het is een prachtig afscheidscadeau, hij heeft ons doen groeien als persoon en als sportman, op zijn eigen zachte manier. Het is uniek. Je zult geen enkele speler vinden die iets negatiefs kan zeggen over Shane McLeod," zei Luypaert.

Belga