Logo of Team Belgium

Artuur Peters heeft zaterdag de bronzen medaille behaald op de K1 1000 meter tijdens het EK kajak sprint in het Poolse Poznan. De 24-jarige Limburger deed zo vertrouwen op met het oog op de Olympische Spelen in Tokio.

Peters moest enkel de Hongaar Balint Kopasz, de wereldkampioen van 2019 die met succes zijn Europese titel verlengde, en de Portugees Fernando Pimenta laten voorgaan. Halfweg lag onze landgenoot in vijfde positie. Dankzij een eindsprint snelde hij nog de Duitser Martin Hiller, 5e, en de Zweed Martin Nathell, 4e, voorbij. Uiteindelijk strandde Peters op ruim drie seconden van Kopasz.

Voor Peters is het de eerste continentale medaille bij de senioren, nadat hij eerder wereldkampioen bij de beloften (2016) en de junioren (2014) werd. Met Bram Sikkens kroonde hij zich in de K2 tot Europees kampioen bij de beloften.

Artuurs zus Hermien en haar partner Lize Broekx, gekwalificeerd voor de komende Spelen in de K2 500 m, werden zesde in de A-finale. Die werd gewonnen door de Hongaren Danuta Kozak, vijfvoudig olympisch kampioene, en Dora Dodonyi. Peters en Broekx kwamen iets minder dan twee seconden tekort voor het brons.

Belga