Logo of Team Belgium

In het kader van het Athlete Career Programme (ACP) organiseerde Adecco, het BOIC en het Belgian Paralympic Committee met de steun van het Fonds Baillet Latour, op 30 november een derde Athlete Career Day in het Sportimonium te Hofstade. Dit initiatief biedt een platform dat atleten in contact brengt met bedrijven op zoek naar gemotiveerde en dynamische medewerkers en/of stagiairs.

Het Athlete Career Programme (ACP) biedt advies en alle tools die atleten nodig hebben om een succesvolle transitie naar de arbeidsmarkt waar te maken.

Deze derde Athlete Career Day was een mooie gelegenheid voor de 29 atleten om hun kwaliteiten van topsporter te profileren bij de 29 aanwezige Belgische bedrijfsverantwoordelijken die present tekenden op 30 november.

Iris Ulenaers is Athlete Career Programme Manager Belgium bij Adecco en houdt zich specifiek bezig met het programma. “Het ACP biedt de olympische en paralympische atleten, die dat wensen, individuele coaching, loopbaanbegeleiding, workshops en opleidingen. De opleidingen worden gratis gefinancierd door het Belgian ACP Fund dankzij het Fonds Baillet Latour.

Er zijn uiteraard ook stage- en tewerkstellingsmogelijkheden bij bedrijven die graag investeren in olympische en paralympische atleten. Het ACP brengt de topsporters in contact met deze ondernemingen, zodat zij zich volop op hun sportieve prestaties kunnen focussen. In een ‘topsportvriendelijke’ werkplek kun je je topsport combineren met een job en ondertussen relevante werkervaring opdoen voor je latere carrière.

Sinds 2010 hebben we via het Athlete Career Programme zo’n 128 atleten begeleid in hun professionele carrière na de topsport.

In 2016 hebben we 30 atletenbegeleidingen gedaan en kregen we 32 Belgian ACP Fund aanvragen en voor het eerst konden we ook 1 olympische en 1 paralympische coach bijstaan.”

Jeremy Gucassoff speelt bij de Red Lions die voorbije zomer olympisch zilver wonnen in Rio en werkt momenteel via een beginnerscontact voor Mercedes-Benz Benelux : «Een minder drukke trainingsperiode was voor mij een ideale gelegenheid om werkervaring op te doen en aan mijn CV te werken. ACP had reeds opzoekingswerk gedaan en bedrijven gevonden die bij mijn profiel konden passen. Zo heb ik een stage verkregen bij Mercedes-Benz Benelux waar ik werk voor het departement Product Management. Ik maak daar deel uit van een team van 5 personen. Deze nieuwe uitdaging binnen een professioneel kader, deel uitmaken van en mezelf zijn in een team is verrijkend.»

Athlete Friendly Company

“De bedoeling van dit programma is dat we een netwerk van Athlete Friendly Companies ontwikkelen die bereid zijn atleten de mogelijkheid te geven hen uit te nodigen voor job-interviews bij open vacatures. Hierbij wordt minder gekeken naar hun CV; aangezien de meeste weinig tot geen werkervaring hebben, wordt er gekeken naar hun talenten en welk potentieel deze atleten zouden kunnen hebben. Ook topsporter-studenten die op zoek zijn naar een flexibele stage komen hiervoor in aanmerking. “, vult Iris Ulenaers aan.

For more information: Iris Ulenaers, Athlete Career Programme Manager Belgium - +32 (0)2 482 82 34