Logo of Team Belgium

ADECCO, partner van het BOIC/BPC, stelt een nieuwe dienstverlening voor aan topsporters tegen voordelige tarieven.

Het gaat hier over de ondersteuning bij de zoektocht naar werk voor alle erkende topsporters die soms op zoek zijn naar een (aanvullende) job bij hun sportieve activiteiten of de trainingen.

Sinds enkele jaren heeft ADECCO reeds een expertise ontwikkeld in het begeleiden van olympische en paralympische atleten via het Athlete Career Programme (in samenwerking met het BOIC/BPC). Tot op vandaag werden meer dan 100 atleten ondersteund.

De volgende dienstverleningen worden door ADECCO aangeboden:

  • Een eerste GRATIS intake-gesprek voor topsporters die op zoek zijn naar een deeltijdse, voltijdse job of bio-stage door een persoon met ervaring in de topsport.
    Zo kan Adecco een topsporter bijvoorbeeld adviseren over de arbeidsmarkt o.a. waar zij zich moeten inschrijven om in orde te zijn met hun sociaal statuut of om hun uitkering aan te vragen, enz… Of hoe zij een job kunnen combineren met hun topsport, o.a. bij welke bedrijven zij kunnen solliciteren, hoe zij het best solliciteren…
  • Advies & begeleiding in het opstellen van een CV en motivatiebrief
    Vele topsporters hebben geen CV die up-to-date is of die aangepast in aan hun topsportprofiel. Een topsporter heeft een ander soort van CV dan een niet-topsporter, en daarmee dient men rekening te houden. Ook de opmaak van een correcte motivatiebrief komt hier aan bod. We adviseren de atleet hoe hij zich het beste kan voorbereiden op een interview bij een potentiële werkgever en hoe een atleet hun kan inschakelen om aan een job te geraken.
  • Het afnemen van een competentiegericht interview; hier worden de competenties in kaart gebracht d.m.v. het invullen van een online-vragenlijst die nadien uitvoerig besproken wordt met de atleet zelf; dit is zowel nuttig om te weten welke rol men kan spelen als topsporter op het veld als later te gebruiken op de arbeidsmarkt.
  • Workshops over o.a. networking, opmaak CV/interviewtechnieken, competenties, social media,… Deze workshops kunnen in samenspraak vastgelegd worden en zijn steeds aangepast aan de noden van de topsporter.

Interesse? Gelieve dan een afspraak te maken met Iris Ulenaers via iris.ulenaers@adecco.be of 0476/88 23 76.