Logo of Team Belgium

In de Gloria Arena in het Turkse Belek, tekenen niet alleen de Team Belgium atleten present maar ook hun sportieve en medische omkadering. Een team van olympische experts van artsen, fysiologen, voedingsdeskundigen, fysiotherapeuten en  sportpsychologen. “Atleten appreciëren die entourage.”, zegt CEO van het BOIC, Cédric Van Branteghem.

Wat dit trainingskamp echt uniek maakt, is de aanwezigheid van voormalige olympische atleten binnen de diverse sporten. Een aantal prominente namen uit de olympische wereld vervullen belangrijke rollen in de sportieve omkadering, medische staf en het BOIC. 

"Er is een volledig andere topsportcultuur. De verschillen zijn zo klein geworden om op het hoogste niveau te presteren. De atleten appreciëren die entourage.”, zegt BOIC-CEO,   Cédric Van Branteghem. 

30 olympische deelnames, 1x goud, 1x zilver en 1x brons 

In de sportieve omkadering schitteren bekende namen zoals Jacques Borlée, Tia Hellebaut, Filip Meirhaeghe, Brigitte Becue, Evi Van Acker, Tom Goegebuer, Jonathan Nsenga en Cédric Taymans. Deze Olympiërs brengen niet alleen hun ervaring maar ook hun passie over op de nieuwe generatie Team Belgium atleten. 

Ook binnen de medische staf vinden we voormalige topatleten en Olympiërs met Johan Bellemans en Hans van Alphen, die hun expertise en inzichten inzetten om de atleten optimaal te ondersteunen en te begeleiden op hun weg naar Parijs 2024. 

Vanuit de BOIC-staf tekenen onder andere Bob Maesen, High Performance Manager, Cédric Van Branteghem, CEO, en Jean-Michel Saive, voorzitter, present. Ook zij zijn nauw betrokken bij de organisatie en het stimuleren van een cultuur van toewijding en excellentie binnen Team Belgium. 

30 olympische deelnames; een divers gezelschap van Olympische ervaring en excellentie! 

Jean-Michel Saive 
7 olympische deelnames

Tia Hellebaut 
Olympisch kampioene hoogspringen in 2008, nu coach van Thomas Carmoy 

Jacques Borlée  
1 olympische deelname, nu coach Belgian Tornados 

Brigitte Becue 
4 olympische deelnames,  nu verantwoordelijke voor topsport bij de Vlaamse zwemfederatie 

Cédric Van Branteghem 
2 olympische deelnames en voormalig 400-meterloper, vierde met de 4x400relay in Peking 2008 

 Filip Meirhaeghe 
brons op de Spelen van Sydney en nu nationaal MTB-coach 

Johan Bellemans 
arts en olympisch zeiler 

Evi Van Acker 
brons in de Laser Radial in Londen 2012 en verantwoordelijke voor topsportzeilen bij de Vlaamse federatie 

Hans Van Alphen 
4e in de tienkamp in Londen 2012, nu fysiotherapeut 

Tom Goegebuer 
13e op de Spelen van Peking in gewichtheffen, nu gewichthefcoach 

Bob Maesen 
3 olympische deelnames in kano, waarbij hij vijfde werd in Athene in 2004, nu High Performance Manager bij het BOIC 

Jonathan Nsenga  
2 olympische deelnames aan de Spelen op de 110 meter horden en nu verantwoordelijke voor topsport bij de LBFA, de Franstalige atletiekbond van België