Logo of Team Belgium

Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité organiseerde vandaag het derde fundraisingevenement in het kader van zijn Road to Rio. Zo’n 800-tal supporters van Team Belgium afkomstig uit Belgische bedrijven verzamelden in Tour & Taxis voor de Catwalk to Rio, een wervelend spektakteldiner met als kers op de taart een modedefilé door onze Belgische atleten.


Team Belgium week op 10 maart heel even af van de pure topsport. In Tour & Taxis ontpopten Lionel Cox, Kimberly Buys, Axelle Dauwens, Jean-François Deberg (Paralympic Team), Jasper De Buyst, Livia Declercq (Paralympic Team), Simon Gougnard, Emma Plasschaert, Nafi Thiam, Pieter Timmers, Evi Van Acker, Hans Van Alphen, Laura Waem en Anne Zagré zich tot heuse mannequins en stelden er de officiële kledij voor de Olympische & Paralympische Spelen voor.

Team Belgium zal in Rio gekleed worden door de BOIC-fashionpartners Terre Bleue en Ambiorix voor officiële aangelegenheden en door Jako en Skechers , in het olympisch dorp en tijdens het reizen. Samsonite zorgt voor de valiezen. Fedustria, de Belgische federatie van de textielindustrie, leverde stoffen aan Terre Bleue.Best of Belgium

Het thema van de Catwalk to Rio was ‘Best of Belgium’. In elk aspect van dit spektakeldiner presenteerde het BOIC het beste wat ons land te bieden heeft.

De Fashion partners zullen de atleten van Team Belgium laten schitteren in Rio.

Dragone en choreograaf Marc Bogaerts hebben voor een wervelend spektakel gezorgd en een act gecreëerd waarbij sport en dans samensmolten.

De grafische toetsen werden ontworpen door Mr. Mong, de rijzende ster van de Belgische street-art en de man achter de BOIC-campagne ‘It’s a long way to Rio’.

Het menu, een streling voor de smaakpapillen, was van de hand van sterrenchef Yves Mattagne.

En tot slot, Netsky, één van onze muzikale exportproducten, sloot de avond af op een muzikale noot.

Pierre-Olivier Beckers: “Na vanavond gaan we in rechte lijn naar 5 augustus. Dan begint het grootste sportevenement ter wereld. Ik hoop samen met de bedrijven dat onze toppers in Rio boven zichzelf kunnen uitstijgen en ons zullen doen dromen met fantastische prestaties. Ik wens al onze atleten een perfecte voorbereiding toe. Het zijn hun bloed, zweet en tranen die topprestaties mogelijk maken. Maar ik wil de bedrijven bedanken voor hun steun. In Rio zal elke Belgische medaille, elke Belgische topprestatie ook een klein beetje van hen zijn.”

Philippe Vander Putten : “Onze focus ligt meer dan ooit op topsport. We willen meer Belgische atleten in de wereldtop op de Olympische Spelen. Op die manier kunnen we aan de wereld een land tonen dat wint. Maar om ons doel te bereiken, hebben we de hulp van iedereen nodig. De gemeenschappen, institutionele partners, sportfederaties, bedrijven en supporters !”

Pieter Timmermans, VBO topman, benadrukt het belang van een goede ondersteuning van de Belgische atleten: “Winnen doe je nooit alleen. Wij vinden het uitermate belangrijk dat we samen met het team ‘VBO–sectorfederaties’ onze Belgische topatleten kunnen ondersteunen met een aantal gerichte acties en campagnes met het oog op topprestaties in Rio. Ik wil alle bedrijven en organisaties die hebben deelgenomen aan de Catwalk to Rio bedanken voor hun steun.”

Deze Catwalk to Rio kon tot stand komen ook mede de steun van de Nationale Loterij.

Op 10 maart wordt de Brusselse skyline olympisch getint. Ter gelegenheid van de Catwalk to Rio belicht Belfius immers zijn kantoor in Brussel met de Belgische vlag en het Team Belgium-logo.