Logo of Team Belgium

Als gevolg van het COVID-19-virus werden de Olympische Spelen vorig jaar uitgesteld naar deze zomer. Ook de Catwalk to Tokyo in de Skyhall van Brussels Airport op 17 maart 2020 ontsnapte niet aan het coronavirus en dit jaar kunnen nog geen grote evenementen worden georganiseerd. Voor zijn Catwalk to Tokyo schakelde het BOIC dus over naar een alternatief: een wervelende videoclip met speciale effecten, waarin Team Belgium atleten en Paralympic Team Belgium atleten de Fashion partners van Team Belgium presenteren. De clip wordt gelanceerd op 11 april. Bekijk hem onderaan in dit het artikel.

Team Belgium wijkt in de clip heel even af van de pure topsport en ruilt zijn sporttruitje in voor meer elegante tenues.

Jaouad Achab, Cynthia Bolingo, Felix Denayer, Nina Derwael,Simon Gougnard, Kyara Linskens, Marjorie Carpréaux, Emma Plasschaert, Greg Van Avermaet, Charline Van Snick, Julien Watrin, Anne Zagré en de paralympische atleten Roger Habsch, Gitte Haenen et Bruno Vanhoveontpoppen zich tot heuse acteurs en stellen de officiële kledij voor de Olympische en Paralympische Spelen voor in de videoclip.

Een ensemble van stijl, kwaliteit en comfort
Het dameslabel Caroline Biss zal de vrouwelijke atleten kleden voor alle officiële off court activiteiten zoals bijvoorbeeld de openingsceremonie. De collectie bestaat uit vijf verschillende outfits, van glamourjurken tot broekpakken. Het herenlabel Scabal neemt de officiële aangelegenheden voor zijn rekening voor de mannelijke atleten. De collectie is stijlvol en herkenbaar, ontworpen in de meest comfortabele stoffen.


Ambiorix dat al 125 jaar staat voor kwaliteit, comfort en design, is olympisch schoenenleverancier.

Ook aan kwalitatieve lingerie is gedacht. Van de Velde, het bedrijf achter o.m. PrimaDonna, zal de lingerie ontwerpen voor de vrouwelijke atleten. Dankzij PrimaDonna Sport, een collectie trendy sportbh’s met een uitstekende pasvorm, ondersteunt PrimaDonna vrouwen ook tijdens het sporten.

The Woody Group, met Woody als bekend ondergoed- en pyjamamerk uit Gent, zal het mannenondergoed leveren voor de atleten. Hiervoor wordt enkel gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen die bijdragen tot een excellent draagcomfort en onderhoudsgemak.


Peak kleedt de atleten tijdens het reizen, in het olympisch dorp en voor podiumceremoniën.

Met de Samsonite reiskoffers reist Team Belgium deze zomer in stijl naar de Olympische Spelen in Tokio. Ter gelegenheid van de Olympische Spelen personaliseert Samsonite zijn iconische C-Lite koffer voor Team Belgium. Deze made in Europe koffer zorgt voor een nog betere reiservaring dankzij de dubbele wielen en de langere dubbele trekstang. De reiskoffer is licht, buitengewoon comfortabel en zal de reis naar Tokio nog aangenamer maken. Bovendien draagt Team Belgium met deze koffer bij aan een schonere planeet, de voering is vervaardigd uit Recyclex, een stof gemaakt uit 100% gerecycleerde petflessen.


Pierre-Olivier Beckers, BOIC-voorzitter: “Deze videoclip betekent voor het BOIC de laatste rechte lijn naar 23 juli, dan begint in het Japan National Stadium het grootste sportevenement ter wereld. Ik hoop samen met de bedrijven dat onze toppers in Tokio boven zichzelf kunnen uitstijgen en ons zullen doen dromen met fantastische prestaties. Ik wens al onze atleten nog een perfecte voorbereiding toe en wil ook de bedrijven bedanken voor hun steun. In Tokio zal elke Belgische medaille, elke Belgische topprestatie ook een klein beetje van hen zijn.”

Philippe Vander Putten, BOIC-CEO: “Onze focus ligt meer dan ooit op topsport. We willen meer Belgische atleten in de wereldtop op de Olympische Spelen. Op die manier kunnen we aan de wereld een land tonen dat wint. Maar om ons doel te bereiken, hebben we de hulp van iedereen nodig. De gemeenschappen, institutionele partners, sportfederaties, bedrijven en supporters!

Anne d’Ieteren, voorzitster van het Belgian Paralympic Committee: “Graag wens ik het BOIC te bedanken voor de waardevolle samenwerking bij het maken van deze videoclip. Hierdoor kunnen onze olympische en paralympische atleten het geweldige werk van onze partners onder de aandacht brengen. Samen rekenen we erop dat onze atleten zich zullen onderscheiden tijdens hun wedstrijden in Tokyo en de Belgische kleuren met trots zullen dragen. We wensen hun, samen met al onze partners, heel veel succes toe in deze laatste rechte lijn tot de Spelen.”

Productiehuis De Mensen
De Mensen, marktleider in Vlaanderen met de productie van tv-programma’s als Reizen Waes, Blokken en fictiereeksen als Beau Séjour, Professor T. en Undercover is het productiehuis achter de videoclip.