Logo of Team Belgium

Naar aanleiding van de getuigenissen in de documentaire ‘Prijs van de winnaar’ wil de Atletencommissie van het BOIC de betrokken atleten uitnodigen om met hen in gesprek te gaan. 

Ann Wauters, voorzitster van de Atletencommissie van het BOIC: “De Atletencommissie is in de eerste plaats in het leven geroepen om de stem van de atleten te vertegenwoordigen, ook in moeilijke tijden. Onze topsporters en jonge talenten kunnen ten allen tijde met hun verhalen, bedenkingen en vragen bij ons terecht zodat deze grondig kunnen worden onderzocht en aan de juiste kanalen kunnen worden gemeld.”

De Atletencommissie wil ook een gevolg geven aan hun getuigenissen. “Het is ontzettend moedig om je in een uiterst competitieve wereld kwetsbaar op te stellen. Het is belangrijk dat elke getuigenis de aandacht krijgt die het verdient. We willen als atletencommissie dit pijnlijk voorval aangrijpen om te leren, om te blijven communiceren met elkaar en vooral om samen constructief naar oplossingen te zoeken.”

Tevens wil de Atletencommissie waar nodig de atleten bijstaan wanneer zij in dialoog gaan met magistraat Bart Meganck, die in opdracht van Vlaams minister van Sport Ben Weyts de aantijgingen zal onderzoeken. De atletencommissie van het BOIC steunt dan ook het initiatief van Minister Weyts om op een serene manier klaarheid te scheppen rond dit dossier.