Logo of Team Belgium

Badr Achab bezorgde gisteren een 3e medaille aan Team Belgium. Na de dopingcontrole kwam hij met een grote glimlach naar buiten. Hij kon zijn vreugde niet verbergen : “Natuurlijk ben ik blij met mijn medaille. Het is niet zomaar een medaille , het is een Olympische medaille.

Badr Achab heeft zich op de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires, zonder al te veel moeilijkheden, geplaats voor de finales. Hij moest wel zijn meerdere herkennen in zijn tegenstander tijdens de match voor de gouden medaille. Badr verloor het kamp met slechts 1 punt, zijn laatste kick kwam net na het einde van het gevecht : “Ik had toch wel een beetje spijt, ik had kunnen winnen … maar die laatste kick is net te laat gekomen en telde niet mee. Maar ik ben toch tevreden over mijn toernooi.”

Na zijn kamp moest Badr Achab onmiddellijk aan zijn moeder denken :“Ik dacht bij mezelf dat zij echt fier zou zijn. Mijn familie en vrienden ook natuurlijk.”

Veel andere atleten van Team Belgium waren in de tribunes aanwezig om Badr aan te moedigen tijdens zijn have finale en finale. “Het heeft me enorm veel sterkte gegeven. Ze zo uit de bol zien gaan voor mij, heeft me kracht gegeven om alles, tot de laatste secondes, te geven!”

De solidariteit en de goede teamspirit die er tussen de atleten heerst, heeft zich nog laten merken na de medailleceremonie. Met tienen waren ze om Badr te feliciteren. “Dit doet echt plezier, het was een oprecht mooi moment.”

Badr Achab is positief over zijn kamp : “Voor mij is dit tornooi het mooiste van mijn carrière tot nu toe. Het is een Olympische medaille, gewonnen op de Jeugd Olympische Spelen, die kan je maar één keer in je leven meemaken.

Na deze lange dag, snakte de zilveren medaillewinnaar naar slechts één ding : «Iets eten en dan gaan slapen !»