Logo of Team Belgium

Van 12 tot en met 28 juni gaat de eerste editie van de Europese Spelen in Bakoe van start. Chef de Mission Gert Van Looy woont daar van 10 tot 14 februari de NOC Open Days bij. “Al onze bezoeken hier ter plekke aan o.m. de sportaccommodaties en het atletendorp bevestigen dat het organisatiecomité de zaken heel professioneel aanpakt”, vertelt de chef de mission.

De sportvenues voor de Europese Spelen in Bakoe zijn verdeeld over drie ‘clusters’, de Village Cluster, de Flag Square Cluster en de City Cluster.

Gert Van Looy: “De Athletes Village, het spiksplinternieuwe National Stadium waar in juni de openings- en sluitingsceremonie en het atletiek worden gehouden en het nabijgelegen National Gymnastics Arena dat alle onderdelen van turnen zal ontvangen, vormen samen de Village Cluster.
De andere wedstrijdaccommodaties liggen verspreid over de Flag Square Cluster, vernoemd naar het plein met een enorme nationale vlag van 70 bij 35 meter en de City Cluster”, legt Gert Van Looy verder uit.

De Athletes Village zijn 13 nieuwe gebouwen van acht tot dertien verdiepingen. De appartementen hebben drie of vier slaapkamers en zes of acht bedden. Slaapkamers variëren in grootte van 19,6m² tot 40,6m².

“In vergelijking met de Olympic Village in Londen zullen atleten en begeleiders in Bakoe over heel wat meer ruimte beschikken. In Londen was de gemiddelde slaapkamer 13m² groot”, vult Gert Van Looy aan.
Op de eerste verdieping van elk gebouw is er een gezamenlijke ruimte, met televisie en live-feeds van de Spelen. Overal is er ook gratis internet beschikbaar behalve in de eetruimte.