Logo of Team Belgium

Op 21 juli gaat in Bakoe (Azerbeidzjan) het Europees Jeugd Olympisch zomer Festival (EJOF) van start. Het BOIC selecteerde voor deze vijftiende editie 63 jonge topsporttalenten uit 8 sporten.

Chef de mission Rudy Lahor maakte tijdens een teambuildingstage in Gent de namen van de gymnasten, van het basketbal- en van het volleybalteam bekend. Wie Team Belgium zou vertegenwoordigen in de overige sporten, was reeds bekend.

Een competitie voor jonge atleten van 12 tot 18 jaarHet EJOF is een multidisciplinaire competitie voor jonge Europese atleten van 12 tot 18 jaar. Enkel olympische sporten staan op het programma. Voor het BOIC is deze competitie belangrijk als waardemeter van de jonge atleet op internationaal niveau.

“Het EJOF is een multidisciplinaire sportcompetitie waarbij jonge atleten hun niveau kunnen meten binnen hun rechtstreekse leeftijdscategorie. Voor sommigen is het hun eerste ervaring met een internationale competitie en de gelegenheid om zichzelf te evalueren. Het EJOF heeft dus zijn belang en moet gezien worden als een indicator. Ook belangrijk in dit soort competities voor jonge topsporters is de internationale wedstrijdervaring die de atleet opdoet en dat deze ervaring hem doet groeien in zijn verdere carrière.”, zegt de chef de mission.

Kennismaken met Olympische tradities
Het Europees Jeugd Olympisch Festival vindt plaats onder de Olympische vlag en promoot Olympische tradities en waarden.

Atleten logeren in Bakoe in een appartementencomplex dat voor de gelegenheid omgevormd werd tot een olympisch dorp.

Tijdens de openingsceremonie wordt de olympische fakkel aangestoken en worden de vlaggen gehesen van alle deelnemende landen. De atleten leggen ook een Olympische eed af.

Net als de Olympische Spelen heeft het EJOF een zomer- en een wintereditie.

Vertrek naar Bakoe
Team Belgium vertrekt op 19 juli vanuit de luchthaven van Zaventem naar Bakoe.