Logo of Team Belgium

Maar in de belangrijkste discipline, de marathon van zondag, zegevierde de Fransman Timothy Loubineaud, voor zijn landgenoten Martin Ferrié en Hugo Gerard. Jason Suttels, zesde, was de beste Belg. Swings won de sprint van het peloton en werd negende. De wedstrijd maakt deel uit van een reeks om de World Inline Cup, die Swings in 2015, 2016 en 2018 won.

De wedstrijd in L'Aquila, veertien ronden van drie kilometer, was de eerste van het seizoen. De volgende race wordt gehouden in Funchal, Portugal, waar Swings en Suttels ook zullen starten. Verder staan er krachtmetingen in Harbin (China), Berlijn, Dijon en Sarasota (VS) op het programma.

De organisatoren moesten onder meer wegens corona een aantal andere races schrappen. Halverwege de race van zondag bleek Swings gehinderd door materiaalpech. Op dat moment waren zijn ploeggenoot bij Powerslide, de Duitser Felix Rijhnen en Ferrié ontsnapt uit het peloton.

Omdat de samenwerking tussen de koplopers niet boterde, werd het tweetal achterhaald door drie skaters, waarna de 24-jarige Loubineaud de sprint won. Swings onderbrak voor de marathon de training met zijn Team IKO voor het schaatsseizoen. Eind februari hij sloot hij in Heerenveen het voor-olympisch schaatsseizoen af. Sinds enkele jaren stelt hij zijn activiteiten in het inline skaten in dienst van het schaatsen. Daarom zal hij deze zomer niet op de EK in Portugal starten. De wereldtitelstrijd laat hij al jaren links liggen.

Belga