Logo of Team Belgium

Zoals voor de Olympische Zomerspelen, kent het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) ook een premie toe aan de atleten van Team Belgium die op de Olympische Winterspelen een medaille of een top 8 plaats behaald hebben. De Nationale Loterij financiert deze premies. Jannie Haek, gedelegeerd bestuurder van de Nationale Loterij, reikte ze op 18 mei officieel uit aan de atleten tijdens een viering in de gebouwen van de Nationale Loterij in Brussel.  


118.750  euro aan premies
 

Bart Swings (goud – snelschaatsen, mass start), Hanne Desmet (brons – shorttrack, 1000m) en Loena Hendrickx (achtste plaats – kunstschaatsen) ontvingen hun premies in aanwezigheid van Cédric Van Branteghem, CEO van het BOIC.

Atleten die op de Olympische Spelen een gouden medaille behalen, krijgen daarvoor een premie van 50.000 euro. Voor een zilveren medaille bedraagt de premie 30.000 euro, een bronzen medaille levert 20.000 euro op. Een vierde plaats is goed voor 10.000 euro en van de vijfde tot de achtste plaats krijgen atleten 5.000 euro. 

Zowel individuele atleten als samengestelde teams (individuele sporten met meer dan één atleet) komen in aanmerking voor een premie. In een individuele sport zal de trainer een premie van maximum 25 % van de aan de atleet toegewezen premie ontvangen. Het gaat over bruto bedragen. 

In totaal werd op 18 mei een bedrag van 118.750 euro verdeeld, waarvan 95.000 euro naar de atleten gaat en 23.750 euro naar hun coachen. 

Cédric Van Branteghem, CEO van het BOIC: “De steun van de Nationale Loterij en haar spelers is van essentieel belang voor de Belgische Sport. Dankzij de financiële steun van de National Loterij kunnen succesvolle coaches en atleten beloond worden met Olympische premies”.

Jannie Haek, gedelegeerd bestuurder van de Nationale Loterij: "De Nationale Loterij is al vele jaren partner van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité. Dit partnership ligt ons na aan het hart omdat het essentieel is om onze atleten te steunen om hen te helpen presteren, maar ook omwille van de inspirerende waarden waarvoor zij staan en die zij uitdragen naar alle Belgen."