Logo of Team Belgium

Bart Swings zal tijdens de World Games op vijf onderdelen starten. Swings doet zowel op de piste als op de weg mee aan de punten- en de afvallingskoers. Verder zal hij op de piste de 1.000 meter rijden.

Swings is dit weekeinde vertrokken naar Birmingham in de Amerikaanse staat Alabama, waar de Wereldspelen (de Spelen voor niet-olympische disciplines) van 7 tot en met 17 juli worden gehouden. De piste bestaat uit een vlakke 200-meterbaan van het type Vesmaco. Voor het organiseren van wereldkampioenschappen heeft World Skate een contract met dat Italiaanse bedrijf. De marathon staat in het vaak snikhete Birmingham niet op het programma.

Voor de inlineskaters zijn de World Games het belangrijkste toernooi van het seizoen, belangrijker dan de wereldkampioenschappen die in Argentinie worden gehouden. Wegens Covid-19 zijn de World Games een jaar verschoven.

Vijf jaar geleden veroverde Swings bij de Spelen in Wroclaw (Polen) twee keer goud en een keer zilver. In 2013 debuteerde hij op de World Games. In het Colombiaanse Cali was hij toen goed voor twee gouden, een zilveren en een bronzen medaille.

Belga