Logo of Team Belgium

In hun eerste internationale competitie in 2021 zijn Valérie Barthelemey en Claire Michel zondag in Melilla, de Spaanse enclave in het noorden van Marokko, respectievelijk 7e en 14e geworden in de manche van de Europabeker triatlon.

De sprintwedstrijd (750 m zwemmen, 19 km fietsen en 5 km lopen) werd gewonnen door de Française Cassandre Beaugrand bij de vrouwen en haar landgenoot Léo Bergere bij de mannen. Beaugrand, de wereldkampioene van 2020 op de gemengde estafette met Frankrijk, versloeg de Italiaanse Angelica Olmo (57:25) en haar teamgenote Léonie Periault (57:27) in 57:07. 

Barthelemy slaagde er op de fiets in zich bij de kopgroep te voegen, maar dat was niet het geval voor de Brusselse, die in een tweede groep moest achtervolgen. Barthelemy, die tijdens het lopen de top vijf moest lossen, tekende voor een mooie 7e plaats, minder dan 1 minuut achter de winnares (58:03), waardoor ze kostbare punten kon verzamelen met het oog op een olympisch ticket. 

Voor Michel, 14e in 59:05, was het belangrijkste dat ze terug kon keren naar haar beste loopniveau na de gebroken knieschijf van vorig jaar. Ze liep de laatste 5 km in een tijd van 15:50. 

Barthelemy en Michel maken deel uit van de Belgian Hammers, de Belgische nationale estafetteploeg die zich samen met Marten Van Riel en Jelle Geens heeft gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Tokio. Het was met dit kwartet dat België brons won op het Europees kampioenschap van 2018.

Belga