Logo of Team Belgium

De Belgische Federatie voor Bob- en Skeletonsporten en de Fédération Francophone de Ski zullen voortaan financiële steun krijgen via het Be-Goldproject van de sportadministraties (BLOSO, ADEPS en DG) en het BOIC. De steun gaat naar twee beloftevolle wintersportatleten.


De zogenaamde ABCD-commissie, waarin de verschillende sportadministraties en het BOIC vertegenwoordigd zijn, heeft op 5 maart beslist om twee nieuwe projecten financieel te steunen via het project Be Gold. Het gaat om projecten van de Belgische Federatie voor Bob- en Skeletonsporten en de Fédération Francophone de Ski.

De steun voor de Fédération Francophone de Ski is bestemd voor Armand Marchand. Hij won tijdens het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF) in Vorarlberg en Liechtenstein van begin dit jaar een bronzen medaille in de reuzenslalom. Skeletonatlete Kim Meylemans krijgt financiële steun via de Belgische Federatie voor Bob- en Skeletonsporten.

Op 5 maart werd ook een debriefing gegeven over o.m. het EJOF in Vorarlberg en Liechtenstein en een stand van zaken over de eerste editie van de Europese Spelen in Bakoe van deze zomer en de volgende zomereditie van het EJOF in Tbilisi.

Verder feliciteren de leden van de Commissie ABCD Alain Laitat met zijn aanstelling als Algemeen Bestuurder.