Logo of Team Belgium

Ook voor het Belgische beachvolleybalduo Dries Koekelkoren-Tom Van Walle is het in deze coronacrisis wat behelpen. Toch heeft dit nadeel voor hen ook een voordeel. "Voor 2020 waren de kansen klein geworden dat we Tokio nog zouden halen."

Zoals zowat alle sporters tegenwoordig is de agenda van Dries Koekelkoren helemaal leeg momenteel. "Alle internationale toernooien voor 2020 zijn geannuleerd. Ik had nog een sprankeltje hoop dat de Belgische competitie nog zou doorgaan, maar nu is ook duidelijk dat die toernooien niet doorgaan."

"We onderhouden nu onze fysiek voor het geval er toch nog toernooien georganiseerd kunnen worden in het najaar. Maar dat is niet evident. Het is een tijd geleden dat ik een bal heb aangeraakt. Het is ook al een tijd geleden dat ik Tom nog gezien heb."

"Ik hoop dat iedereen zich aan de maatregelen houdt en we snel weer ons werk kunnen doen. Misschien kunnen we binnenkort weer buiten trainen? Hoe sneller, hoe liever. Maar er moet wel een plan zijn dat dat veilig kan."

4 jaar geleden grepen Dries Koekelkoren en zijn vaste partner Tom Van Walle net naast een ticket voor de Olympische Spelen. Ook nu zag het er niet zo goed uit voor het beachvolleyduo. "Onze kansen voor 2020 waren inderdaad steeds kleiner geworden."

"Het uitstel van de Spelen komt ons dus goed uit. Nu zullen er van januari tot juni 2021 nog een tiental toernooien zijn waar we punten kunnen scoren om te kunnen stijgen op de ranking. Onze kansen om Tokio te halen zijn door het uitstel dus gestegen."

Bron